Azote tarım ilacı ne işe yarar?
Tahıl bitkileri de topraktaki azotu hızla tükettikleri için azot eksikliğinden etkilenirler. Azotlu gübreler kök oluşumunu sağlar ve su emilimini hızlandırır. Bitkinin gelişmesini ve büyümesini sağlar. Bitkilerin olgunlaşmasını hızlandırır.
Azimut ilaç ne işe yarar?
Tebukonazol ve azoksistrobin etken madde karışımı ile üretilen Azimut, kısa sürede yapraklara nüfuz ederek, mantar gelişimini engelleyerek uzun süreli koruma sağlar.
Azoxystrobin ne için kullanılır?
AZOXYSTROBIN: Koruyucu, yıkıcı, tedavi edici, translaminar ve sistemik etkiye sahip bir fungisittir. Sporların çimlenmesini ve miselyal gelişimini engeller ve ayrıca antisporülasyon özelliklerine sahiptir. Sitokrom b ve sitokrom c1 arasındaki elektron transferini bloke ederek mitokondriyal solunumu engeller.
Passat ilaç ne işe yarar?
Buğdayda bit böcekleriyle mücadele, metrekare başına ortalama 15 veya daha fazla ergin böceğin görülmesiyle başlar.
Azot ilaç ne için kullanılır?
Azot gazı API (Aktif İlaç Bileşeni) ve bitmiş ilaç ürünlerinin üretiminde kullanılır. Steril ilaç ambalajlarında uygun bir atmosfer sağlar ve filtre kontrol testlerinde kullanılır.
Azot ne zaman verilir?
Azotlu gübre uygulamasının zamanlaması: Azotlu gübrelerin bölünmesine karar verilirse, ekim ve dikim sırasında yaklaşık yarısının uygulanması çok faydalı olacaktır. Gübrenin kalan kısmı, bitkinin hızlı büyüdüğü dönemlerde ve çok geç olmadan uygulanmalıdır.
Azimut hangi bitkilerde kullanılır?
AZIMUT 320 SC (İTHAL) Bitki adı Zararlı Dozaj FINDIK Fındık külleme hastalığı (Erysiphe sp.)100 ml/günŞEKER PANCARIYaprak lekesi (Cercospora beticola)75 ml/günMISIRYaprak lekesi (Bipolaris maydis, Exserohilum turcicum)75 ml/günÇELTİKPadipik yanıklığı (Pyricularia oryza )e)75 ml/gün11 satır daha
Azimut ne zaman atılır?
Pas etkenlerine karşı yeşil aksam ilaçlanır. İlaçlama yaprak ve gövde yüzeyinin tıbbi su ile kaplanması sağlanacak şekilde yapılmalıdır. İklim şartları ve hastalık durumu dikkate alınarak gerekirse 21-28 günlük aralıklarla ilaçlamaya devam edilir.
Azimut dekara ne kadar atılır?
Pirinç yanıklığına karşı rutin olarak AZİMUT® 320 SC’yi 75 g/çürük dozunda kullanıyoruz.
Cevizde antraknoza hangi ilaç kullanılır?
İlkbaharda mantar ilacı püskürtmeleri hastalığın kontrolünde etkilidir. Mantar ilacı püskürtme uygulaması tomurcuklar açıldığında başlamalı ve yaklaşık iki haftada bir devam etmelidir. İlkbaharda üç püskürtme ceviz antraknoz hastalığını kontrol etmek için yeterlidir.
Doris tarım ilacı ne için kullanılır?
Spor çimlenmesini ve miselyum gelişimini engeller. Çevre dostudur. Bombus arıları ve faydalı böcekler için zararsızdır. IPM (Entegre Kontrol) programları için ideal bir fungisittir.
Tripsol ilacı ne işe yarar?
Özet bilgiler. Larva, nimf ve yetişkin zararlılar dahil olmak üzere trips zararlısının tüm evrelerinde etkilidir. Sebze ve meyvelerdeki en önemli zararlılardan olan trips ve akarların etkili bir şekilde kontrol edilmesini sağlar.
Ferbis ilacı ne işe yarar?
KULLANILABİLECEK BİTKİ VE ORGANİZMALAR: Aşırı büyümeyi önler ve erkenciliği sağlar. 100 ml/gün (Çiçeklenme başlangıcı ile çiçeklenme zirvesi veya petek başlangıcından itibaren 10-15 gün arayla 25-50 ml/günlük 3-4 uygulama.)
Amarok ilaç ne işe yarar?
Şeker pancarında kontrolü zor yabancı otlarla mücadelede AMAROK 565 SC kullanınız.
Pilercil ne işe yarar?
PILERCİL, %80 kükürt içeren bir fungisit ve akarasidik asit, suda dağılabilen granül formülasyonudur. Formülasyonu sayesinde kullanıcıya ve çevreye büyük fayda sağlar. Suda çözünebilen granül formülasyonlar toz oluşumuna neden olmadıkları için kullanıcı için güvenlidir.
Azot tarımda ne işe yarar?
Azot gübresi ne için kullanılır? Vejetatif büyümeyi destekleyen ve yeşillenme evresinde önemli rol oynayan azot, bitki fizyolojisinde hayati öneme sahiptir. Bu anlamda bitkiler, gelişme döneminde önemli miktarda azot tüketir. Azot gübresi, bitkilerin kök, gövde, yaprak ve meyve gelişimini destekler.
En iyi azotlu gübre hangisi?
Üre gübresi: %45-46’lık azot içeriğiyle en yüksek azot içeren gübredir. Tarım araçlarında düşük korozyon özelliği nedeniyle tercih edilen gübre, suda hızla çözünür ve hızlı uygulama sağlar. Ayrıca üre gübresi, azot ünitesi düşünüldüğünde en ekonomik alternatiftir.
Bitkilere azot nasıl verilir?
Sebzelerde azotlu gübreler, büyüme mevsimine bağlı olarak bir veya iki kez uygulanabilir. Bu gübrelerin bir kısmı ekimden 15 gün sonra toprağa uygulanır, diğer kısmı ise meyve tutumundan sonra uygulanır. Sebze yetiştiriciliğinde azotlu gübrelerin bir kısmı ekim sırasında, diğer kısmı ise çapalamadan önce uygulanır.
46 azot gübre Ne İşe Yarar?
Kimyasal gübreler arasında en fazla azot içeren granül, beyaz renkli, suda eriyen bir gübredir. Üre yeterli miktarda verildiğinde sadece çiçeklenmeyi etkilemekle kalmaz, aynı zamanda kök ve gövde gelişimi üzerinde de olumlu bir etkiye sahiptir. Yeşil kısımların oluşumunu teşvik ederek bitkinin güneşten faydalanmasını sağlar.